DMS Paring Knife

Japonský porcovací nůž

DMS Paring Knife

Japonský porcovací nůž patří k základnímu vybavení japonských kuchařů a je díky své vynikající geometrii předurčen pro precizní vykosťování a oddělování masa, čistění a porcování krevet, odblaňování, vypeckovávání nebo čištění paprik.
Délka 105/205 mm.

Přednosti DMS Paring Knife

  • Vhodný pro precizní vykosťování a oddělování masa
  • Čistění a porcování krevet, odblaňování, vypeckovávání nebo čištění paprik
  • 105/205 mm

Základní popis

  • Dnes se damascénská ocel dělí na „litou“ a „svářkovou“.
  • Litý damašek vznikal roztavením oceli v malých hliněných kelímcích a následným přidáváním různých příměsí podle receptury kováře. Naproti tomu je svářkový damašek vrstvený, tvořený nejméně dvěma druhy ocelí nebo ocele a jiného kovu.
  • Používá se měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou vysokouhlíkovou ocelí v desítkách až stovkách vrstev.
  • Geniální a dosud nepřekonaná technologie proslulých japonských kovářů, uměla spojit pružnou a tvrdou ocel tak, aby se snoubili jejich jedinečné vlastnosti v unikátní dílo samurajských mečů.

Technická specifikace

  • Nože serie DMS jsou vyrobeny svářkovou technologií v 70 vrstvách, sloučili měkkou ocel VG2 a tvrdou ocel VG10. Díky tomu získali skvělé vlastnosti – extrémní tvrdost, pružnost a dlouhou životnost.
  • Dodavatelem materiálu pro naše nože je japonská ocelárna TAKEFU.
  • Rukojetě nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a jsou upraveny metodou KEBONY. Tato technologie, vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů, zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.

Fascinující damascénská ocel

Fascinující damascénská ocel

Damascénská ocel je nesmírně odolný materiál, tvořený technologii vrstvení více druhů ocelí či ocele a dalších kovů, na jehož leštěném nebo leptaném povrchu je zřetelná struktura těchto střídajících se vrstev.
 

Japonský porcovací nůž

Japonský porcovací nůž

Japonský porcovací nůž patří k základnímu vybavení japonských kuchařů a je díky své vynikající geometrii předurčen pro precizní vykosťování a oddělování masa, čistění a porcování krevet, odblaňování, vypeckovávání nebo čištění paprik.

Perfektně zabaleno

Perfektně zabaleno

Každý nůž je pečlivě zabalený. Řada nožů série MV v pevných papírových krabičkách, nože série DMS v luxusních dřevěných boxech.

FacebookSdílet na Facebooku
2 190 Kč
Doporučená MOC
kde koupit?
FacebookSdílet na Facebooku
2 190 Kč
Doporučená MOC
ostatní prodejci
FacebookSdílet na Facebooku