Blog

Musíte ochutnat svět značky Catler
Chilli con carne

Chilli con carne

Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme slaninu. V momentě, kdy pustí tuk, přidáme cibuli a opékáme až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme, než přestane pouštět šťávu. Následuje nakrájená paprika, kterou za stálého míchání necháme také zesklovatět. Nyní do hrnce přisypeme všechny sušené bylinky a koření společně s nasekaným česnekem. Kmínu je skutečně 1 a půl polévkové lžíce. Necháme minutu rozvonět a přidáme protlak, další minutu mícháme a opékáme. Nakonec vhodíme rajčata, zalijeme vývarem, přisypeme slité fazole s kukuřicí, osolíme a opepříme dle chuti, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na středním stupni. Minutu před koncem přidáme nasekaný čerstvý koriandr a čokoládu. Jakkoliv divná se vám může čokoláda zdát, je nezbytnou součástí tohoto receptu a za žádnou cenu ji nevynechávejte. A tím je hotovo. Servírujeme s chlebem, rýží nebo třeba bulgurem. Dobrou chuť.

INGREDIENCE

  • 600 g mletého hovězího masa 
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • 200 g slaniny 
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno 
  • 1 velká červená paprika nakrájená nadrobno 
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžičky uzené papriky 
  • 1,5 lžíce drceného kmínu
  • 2-3 lžičky sušených mletých chipotle nebo chilli 
  • 2 lžičky drcené koriandrové natě
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku 
  • sůl a pepř dle chuti 
  • hrst čerstvého koriandru
  • 400 g sekaných rajčat 
  • 400 g sterilovaných červených fazolí 
  • 300-400 g sterilované kukuřice 
  • 4 čtverečky kvalitní hořké čokolády

PŘÍPRAVA