Hovězí Stroganov
"
Počet porcí: 4-6
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední
Ingredience
450 g | hovězího masa |
1 | cibuli |
1 | kelímek zakysané smetany |
2 | lžičky mouky |
2 | petrželové natě |
2 | polévkové lžíce rajského protlaku sůl dle chuti |
Příprava
- Cibuli nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na cca 4cm kostičky. Do hrnce vložíme maso, necháme otevřené víko a nastavíme program FRY (Smažit). Osmahneme maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso vyjmeme a v hrnci osmažíme cibuli.
- Poté vložíme maso zpět, promícháme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu. Opět promícháme. Poté zavřeme víko hrnce a v programu FRY (Smažit) nastavíme čas 10 minut. Během přípravy promícháme.
- Poté přidáme do hrnce sůl podle chuti, pepř a bobkový list, zavřeme víko a nastavíme v programu MULTI CHEF (Osobní nastavení) čas 20 minut a teplotu 100 °C.
- Doporučujeme Stroganov podávat s vařenými těstovinami, můžeme také posypat sezamem a bylinkami.