Hovězí Stroganov

"

Hovězí Stroganov

Počet porcí: 4-6
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

450 g hovězího masa
1 cibuli
1 kelímek zakysané smetany
2 lžičky mouky
2 petrželové natě
2 polévkové lžíce rajského protlaku sůl dle chuti

Příprava

  • Cibuli nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na cca 4cm kostičky. Do hrnce vložíme maso, necháme otevřené víko a nastavíme program FRY (Smažit). Osmahneme maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso vyjmeme a v hrnci osmažíme cibuli. 
  • Poté vložíme maso zpět, promícháme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu. Opět promícháme. Poté zavřeme víko hrnce a v programu FRY (Smažit) nastavíme čas 10 minut. Během přípravy promícháme.
  • Poté přidáme do hrnce sůl podle chuti, pepř a bobkový list, zavřeme víko a nastavíme v programu MULTI CHEF (Osobní nastavení) čas 20 minut a teplotu 100 °C.
  • Doporučujeme Stroganov podávat s vařenými těstovinami, můžeme také posypat sezamem a bylinkami.