Hovězí burger

s japonskou majonézou wasabi"

Hovězí burger

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: střední

Ingredience

800g mletého masa
80g japonské majonézy
2 žloutky
dle chuti wasabi pasta
4 plátky čedaru
100g rajčat
1 menší cibule
4 pevné listy ledového salátu
3/4 citronu
dle chuti sůl a pepř

Příprava

  • Mleté hovězí maso smícháme se žloutky, osolíme, opepříme a pokapeme pár kapičkami citronové nebo limetkové šťávy. Zlehla promícháme.
  • Do japonské majonézy přidáme buď wasabi prášek nebo wasabi pastu a důkladně promícháme. Maso, které si vypracujeme do burgerových placek dáme na rozpálený gril, který bude mít maximálně 200°C. Aby se nám maso grilovalo a nedusilo se, dáme ho na roštovanou část grilu a grilujeme 4-5 minut z každé strany. Délka grilování záleží na stupni propečenosti masa.
  • Housku na hamburger překrojíme v půlce a dáme také na gril. Než se nám houska opeče, nakrájíme si rajčata a cibuli na tenké plátky. Housku z grilu potřeme japonskou majonézou, dáme na ní list ledového salátu, ugrilované maso, plátky rajčat, cibule a sýr čedar. 
  • Aby se nám hamburger lépe přenášel, můžeme ho propíchnout špejlí a poté servírujeme.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila