Grilovaný Rump steak

s hrubou mořskou solí a grilovanou paprikou"

Grilovaný Rump steak

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: střední

Ingredience

1 kg Rump steak
1 pol. lžíce hrubé mořské soli
1 pol. lžíce barevného pepře
400ml olivový olej sansa
100g másla
2 papriky

Příprava

  • Na rozpálený gril (cca 230 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte olivovým olejem potřené 250 g steaky, které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Maso má mít pokojovou teplotu, proto jej vyndejte z lednice už 5 hodin před grilováním.
  • Grilujte po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium steak). Poté sejměte z grilu a položte do rendlíku s olivovým olejem rozehřátým na cca 50°C, kde ho nechte 5 minut odpočinout (vypařit).
  • Maso vyndejte a teprve nyní jej po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Takto připravený steak bude křehký a šťavnatý.
  • Vhodnou přílohou je grilovaná paprika, kterou překrojte na polovinu a grilujte na panenském olivovém oleji.
  • V průběhu grilování papriku otáčejte.
  • Podávejte s opečenou bílou bagetou nebo opečenými bramborami.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila