Grilovaný pstruh

na másle s Baby cuketou a citronem"

Grilovaný pstruh

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: střední

Ingredience

4 ks pstruha
4 snítky čerstvého tymiánu
4 snítky velkolisté petrželky
2 listy pórku
1 citron, sůl, mletý pepř
150 g másla
2 polévkové lžíce hladké mouky

Příprava

  • Očištěného, osušeného pstruha v břišní dutině osolíme,opepříme.
  • Čerstvé bylinky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a svážeme do pórku, který vložíme do pstruha spolu z plátkem másla. Takto naplněného pstruha poprášíme hladkou moukou.
  • Gril rozehřejeme na 220°C (poloha SEAR), rozehřejeme zbytek másla a pstruhy po obou stranách do zlatova grilujeme.
  • Solíme a pepříme až nazávěr po grilování.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila