Grilovaný losos

Graved Lax"

Grilovaný losos

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

800gr čerstvého filetu z lososa s kůží
1 hrst hrubé mořské soli
2 hrsti cukru krupice
8 kuliček nového koření
4 ks bobkového listu
100ml panenského olivového oleje
100ml brandy, alobal

Příprava

  • Z lososa odstraníme šupiny. Filet omyjeme, osušíme. Hrubou mořskou sůl a cukr nasypeme do misky a smícháme. Tuto směs naneseme na připraveného lososa, rozetřeme po celé ploše, přidáme koření a necháme 20minut marinovat.
  • Po 20 minutách pokapeme brandy a marinujeme další 2,5 hodiny.
  • Lososa vyjmeme z marinády, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu.
  • Papilotu dáme na rozpálený gril cca 180°C a pečeme asi 15 minut.
  • Poté alobal rozbalíme a lžící lososa Graved lax ukrajujeme.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila