Grilované krevety

na olivovém oleji s kousky sweet ananasu a kokosu"

Grilované krevety

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

24 ks krevety s ocásky
1 sladký ananas
2 pol. lžíce strouhaný kokos
0,5 dl Olivový olej Extra Virgin
1 pol. lžíce hnědý cukr
3 pol. lžíce máslo
špetka sůl

Příprava

  • Krevety s ocásky rozmrazte při pokojové teplotě. Poté je rozložte na savý papír, důkladně osušte a oloupejte. Ananas očistěte, nakrájejte na plátky nebo větší kousky.
  • Rozpalte gril na cca 200 oC (5. dílek na stupnici termostatu), nalijte na něj olivový olej, na který pak rozložte osušené a osolené krevety. Grilujte po obou stranách 3 a 3 minuty (čas závisí na velikosti krevet).
  • Na druhé polovině grilu rozehřejte kvalitní máslo, nasypte na něj cukr a nechte jej zkaramelizovat. Na tento základ položte nakrájený ananas a grilujte asi 5 a 5 minut. Na vzniklou šťávu nasypte strouhaný kokos, který zlehka orestujte (spíše prohřejte).
  • Grilovaný ananas a krevety položte na talíř a posypte kokosem.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila