Grilovaná roštěná z mladého býka

s grilovaným kukuřičným klasem s česnekovým máslem"

Grilovaná roštěná z mladého býka

Počet porcí: 2
Čas přípravy: 40 min min
Obtížnost: střední

Ingredience

1 kgroštěné z mladého býka
4 kskukuřičných klasů
1 pol. lžícehrubé mořské soli
1 pol. lžícebarevného pepře
0,15 kgmásla
2paličky česneku
1 ksbílé bagety

Příprava

  • Na rozpálený gril (cca 220 ºC – termostat je nastaven na hodnotu SEAR) položte osušené maso (mělo by mít pokojovou teplotu), které předem nesolte, nepepřete ani nemarinujte! Grilujte jej po obou stranách asi 5 a 5 minut (medium). Poté sejměte z grilu, položte na prkénko a teprve nyní po obou stranách osolte a opepřete čerstvě namletým kořením. Nechte 2 minuty odpočinout a položte na talíř.
 
  • Vhodnou přílohou je kukuřičný klas, který překrojte na tři části a grilujte na panenském olivovém oleji.V průběhu grilování klas několikrát otočte. Po opečení jej potřete rozehřátým máslem a dle chuti osolte. Stejným způsobem si připravte i podélně rozkrojenou paličku česneku. Podávejte s opečenou bílou bagetou.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila