Grilovaná kuřecí prsíčka

v domácí anglické slanině s čerstvou šalvějí"

Grilovaná kuřecí prsíčka

Počet porcí: 4
Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: střední

Ingredience

0,80 kg kuřecíc prsa
4 plátky domácí anglické slanina
8 lístků šalvěj
12 plátků cuketa
12 plátků lilek
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1,5 dl olivový oleje (extra panenský)
špetka sůl
špetka mletý pepř

Příprava

  • Maso omyjte, osušte a mírně osolte. Rozložte na něj z obou stran čerstvé lístky šalvěje a zabalte jej do plátků anglické slaniny. Zeleninu omyjte, osušte, papriku zbavte jádřince, zelenou stopku ponechte. Nakrájejte na plátky asi 1 cm silné, papriku nakrájejte každý kus na 6 dílů. Zeleninu nesolte ani nepepřete, aby šťáva nevytékala na gril a plátky držely tvar.
  • Rozpalte gril na cca 210 ºC (5. dílek na stupnici termostatu), potřete jej olivovým olejem a rozložte na něj připravené maso a zeleninu. Grilujte po obou stranách 7 a 7 minut.
  • Zeleninu odeberte z grilu, osolte, opepřete a dle potřeby ještě potřete panenským olivovým olejem.

Pečlivá příprava

Uvařil Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Profil Dalibora Navrátila